Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluire: ce a lipsit în timpul dialogului telefonic dintre Putin și Trump

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin poartă o discuție telefonică
Vladimir Putin poartă o discuție telefonică - Sputnik Moldova
Abonare
Discuția telefonică dintre președinții Rusiei și SUA, care a avut loc sâmbătă, 28 ianuarie, a decurs într-o atmosferă absolut diferită de natura relațiilor ruso-americane din ultimii ani.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. Directorul Departamentului Americii de Nord din cadrul ministerului rus de Externe, Gheorghi Borisenko, a oferit noi detalii despre primul dialog telefonic dintre Vladimir Putin și Donald Trump, relatează RIA Novosti. Potrivit sursei, în cadrul acestui dialog a lipsit fobia ce persista în relația ruso-americană în timpul mandatului lui Barack Obama.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Rusia
Detalii despre discuția purtată la telefon de Putin și Trump

Borisenko a subliniat că dialogul a fost unul foarte cuprinzător, dar mai important este faptul că a avut loc într-o atmosferă călduroasă și constructivă.

„Partea americană a manifestat disponibilitate pentru activitate comună într-o manieră constructivă, fără fobii, în interesul ambelor părți", a spus diplomatul.

El a adăugat că această atitudine este caracteristică și membrilor echipei lui Trump în contactele pe care le au cu reprezentanții Moscovei.

Primul contact telefonic dintre liderii rus și american, Vladimir Putin și Donald Trump, a avut loc sâmbătă, 28 ianuarie curent. Reprezentanții Casei Albe, făcând primele totaluri ale acestei convorbiri, au calificat-o drept un prim pas important în direcția stabilirii unor relații bilaterale normale. Kremlinul de asemenea a apreciat acest dialog drept una care a demonstrat dorință de interacțiune.

Anterior, Donald Trump a declarat în repetate rânduri că va face eforturi pentru a normaliza relațiile cu Rusia. Potrivit președintelui SUA, acest lucru este convenabil pentru ambele părți.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0