Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Detalii despre discuția purtată la telefon de Putin și Trump

© Photo: Twitter / Sean SpicerДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și Donald Trump au discutat la telefon timp de 45 de minute, iar la conversație a participat și vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence

CHIŞINĂU, 28 ian — Sputnik. Discuția telefonică dintre președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a luat sfârșit, transmite, făcând trimitere la funcționari cu rang înalt din administrația SUA, agenția Reuters, care este citată de RIA Novosti.

Un panou care prezintă imagini cu presedintele ales  Donald Trump și președintele rus, Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Donald Trump, gata să se întâlnească cu Putin

Discuția dintre cei doi a durat 45 de minute. Această discuție telefonică dintre cei doi lideri este prima după inaugurarea în funcție a lui Trump și a doua după alegerea lui în funcția de președinte al Statelor Unite.

Așa cum anunțase anterior secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Pescov, discuția a fost planificată pentru seara zilei de sâmbătă.

Potrivit informațiilor venite din Casa Albă, la discuție a participat și vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence.

Tot astăzi, preşedintele Trump l-a sunat pe premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi pe cancelarul german Angela Merkel. El mai are programate convorbiri telefonice cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi, nu în ultimul rând, cu premierul Australiei, Malcom Turnbull.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a postat pe o rețea de socializare fotografia care surprinde momentul n care Donald Trump discută cu Vladimir Putin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0