Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un angajat al Universității din Comrat a fost reținut de ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al Universității de Stat din Comrat ar fi estorcat 250 de dolari pentru a nu anula permisul de ședere eliberat unei studente.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au documentat un caz de trafic de influență pentru menținerea permisului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Metodista Universității de Stat din Comrat a fost reținută în calitate de bănuită pe acest caz.

Potrivit denunțătorului, femeia, care era responsabilă de procesul de învățământ şi regimul de ședere a studenților străini înmatriculați la Universitatea din Comrat, ar fi pretins şi primit 1200 de lei şi 200 de dolari. Bănuita ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Biroului Migrație şi Azil în vederea neanulării permisul de ședere provizoriu eliberat unei studente din Federația Rusă.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA dă lovitura: cine a fost reținut cu mita în mână

Reținerea în flagrant delict a avut loc în biroul de serviciu al metodistei, urmare a primirii mijloacelor financiare transmise sub controlul CNA. Aceasta a predat benevol banii, fiind reținută pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0