Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA dă lovitura: cine a fost reținut cu mita în mână

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru că ar fi pretins peste 10 mii de dolari pentru a influenţa unele decizii de judecată

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Un bărbat din Chişinău a fost reţinut de procurorii Anticorupţie şi ofiţerii CNA în cadrul unui dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 10 mii de dolari de la un cetățean pentru a influenţa o decizie judecătorească. Bănuitul a dat asigurări că are influenţă asupra unor magistraţi din cadrul Judecătoriei Râşcani şi Curţii de Apel Chișinău şi că-i poate determina să ia o decizie favorabilă în privinţa denunţătorului.

Bărbatul a fost reţinut în timpul transmiterii unei tranşe de două mii de dolari din suma pretinsă. Operaţiunea a avut loc sub controlul CNA. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 6 ani de închisoare.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prima reținere din acest an efectuată de CNA

Un caz similar a avut loc la Comrat. Direcţia generală teritorială Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut un cetăţean care ar fi pretins 400 de euro şi 400 de lei de la un bărbat din Comrat pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din Comrat şi că-i poate determina să-i elibereze permis de conducere de categoria B fără susţinerea examenelor.

Bărbatul a fost reţinut în flagrant în timpul primirii banilor, un alt complice de-al său fiind anunţat în căutare. În prezent, bănuitul se află în izolatorul CNA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0