Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chișinău, orașul sclaviei și al cerșitului

© Nicolae PascaruNicolae Pascaru
Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Abonare
Sclavia este un fenomen specific Chișinăului contemporan, pe străzile urbei poți întâlni oameni care cerșesc nu din voia lor, dar fiind forțați de cineva. “Stăpânul” seara le ia toți banii câștigați, nu le lasă nici de pâine.
Chișinău, orașul sclaviei și al cerșitului

În ultimul an poliția a efectuat mai multe razii prin Capitală în încercarea de a reduce numărul cerșetorilor, în special, a celor aflați în scaune rulante, care sunt cauza unui număr mare de accidente rutiere. Cu toate acestea, oamenii străzii continuă să stea cu mâna întinsă la orice colț de stradă.

Președintele Mișcării de Tineret "Voievod", Nicolae Pascaru, a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova că mafia cerșitului este de neînvins. Potrivit lui, aceasta este invincibilă deoarece ar fi protejată și de oamenii legii.

"Nimic nu s-a schimbat nici în ultimul an în care noi am încercat să colaborăm cu poliția pentru a soluționa problema legată de cerșetorii de pe străzile Chișinăului. Mafia cerșitului nu poate fi înlăturată. Acest lucru se întâmplă într-un oraș care pretinde a fi european. Noi avem sclavi în Chișinău, oameni cu dizabilități care sunt impuși să cerșească. Ne-am întâlnit cu cerșetori care au declarat că sunt organizați în această activitate de polițiști. E grav și nimic nu se schimbă", a declarat Nicolae Pascaru.

Autor: Cristina Dănuță

Fluxul de știri
0