Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce se va întâmpla cu Statul Islamic după discuția dintre Putin și Trump

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin
Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a oferit detalii despre discuția purtată de liderii Rusiei și SUA

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, au discutat despre situația din Siria, conflictul arabo-izrailean, sferele de stabilitate strategică și neproliferare, situația privind programul nuclear iranian și situația din Peninsula Coreeană, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al Kremlinului, care este citat de RIA Novosti.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Rusia
Detalii despre discuția purtată la telefon de Putin și Trump

Putin și Trump au evidențiat ca pe o prioritate necesitatea de uni eforturile în lupta cu cel mai mare pericol: terorismul internațional. Cei doi președinți au pledat pentru coordonarea acțiunilor rușilor și americanilor în vederea distrugerii Statului Islamic și altor grupări teroriste din Siria.

Abordând problema relațiilor economice, cei doi au menționat importanța reluării relațiilor economice și comerciale dintre SUA și Rusia. Trump i-a spus lui Putin că poporul SUA privesc cu simpatia Rusia și pe ruși. Putin a precizat la rândul lui că rușii nutresc același sentiment față de americani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0