Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gestul emoționant al unui episcop ortodox pentru un copil bolnav de cancer

© Photo : Ioan MoșneguțuPS Ioan Moșneguțu
PS Ioan Moșneguțu - Sputnik Moldova
Abonare
Un episcop ortodox din Moldova i-a emoționat pe toți medicii, dar și pe părinții copiilor bolnavi de cancer internați în sectia Pediatrie Oncologică din cadrul Institutului Oncologic din Capitală

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Copii diagnosticați cu cancer vor fi sprijiniți de Biserica Ortodoxă din Moldova. Vicarul Mitropoliei Moldovei, Episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, însoţit de către preotul Marin Cij, care estre și preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, a vizitat vineri secția Pediatrie Oncologică din cadrul Institutului Oncologic din municipiul Chișinău.

Solicitat de Sputnik, părintele a declarat că Iisus Hristos a venit în lume în special pentru cei suferinzi.

„Noi nu cunoaştem rațiunile pentru care Dumnezeu îngăduie ca aceşti copilaşi să treacă prin boală şi suferință grea, însă cunoaştem cu precizie că Domnul Hristos, care s-a întrupat să ne răscumpere din păcat și să ne ofere împărăția cea pregătită pentru noi, a venit în lume, în mod special pentru ei, pentru aceşti micuţi suferinzi", a menţionat părintele Ioan.

Капельница - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chişinău, Bălţi şi Orhei – regiunile cele mai afectate de cancer

Totodată, PS Ioan a venit cu un ajutor financiar semnificativ pentru micuţul Artemie, care are un an și zece luni și a fost diagnosticat cu cancer.

Vizita preoților a adus o mare bucurie pentru copiii aflaţi în suferinţă. Ierarhul a vizitat toate saloanele, a citit o rugăciune pentru cei bolnavi, iar la rugămintea părinţilor, copilaşii au fost miruţi şi binecuvântaţi.

Toți copilașii bolnavi de cancer au primit în dar icoane litografiate cu chipul Maicii Domnului „Pantanassa", vindecătoarea de cancer şi cărţulii de rugăciune.

Prin astfel de acțiuni, Biserica Ortodoxă din Moldova își propune sprijinirea sistematică a copiii diagnosticaţi cu cancer din ţara noastră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0