Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu: a crescut gradul de disconfort pentru corupți în Moldova

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Republicii Moldova împlinește 25 de ani de la creare și duminică toți procurorii din țară își vor marca ziua profesională

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Reforma Procuraturii a migrat constant, ani la rând, dintr-un document strategic în altul, dintr-un program de guvernare în altul, dar nu se reușea realizarea ei, în special, din cauza factorului politic, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul ceremoniei organizată de Procuratura Generală, care marchează 25 de ani de la creare. 

”Noua Lege a Procuraturii și cadrul conex integrează Procuratura într-un sistem de justiție unde drepturile și interesele oamenilor sunt o prioritate, iar accentul de bază este specializarea, independența și profesionalismul procurorilor”, a declarat Candu.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentarii au modificat Constituția. Procurorul general va fi numit altfel

Președintele Parlamentului a vorbit despre noile prevederi ale legislației care au adus schimbări în organizarea și funcționarea sistemului Procuraturii. Este vorba de eliminarea factorului politic din justiție prin instituirea unor mecanisme independente de numire, finanțare și promovare a procurorilor. 

”Sunt convins că normele legale adoptate, precum și acțiunile eficiente ale procurorilor anticorupție au avut un rol important în creșterea rezistenței și intoleranței față de corupție. În același timp, a crescut și gradul de disconfort pentru corupți în Moldova”, a declarat președintele Parlamentului.

În opinia lui Candu, Procuratura reformată are toate premisele să asigure ca toți cetățenii Republicii Moldova să simtă că legea este una pentru toți.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0