Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află ce cred unii teologi despre Odovania Botezului Domnului

© Photo : mitropolia.mdPS Ioan Moșneguțu, Odovania Botezului Domnului
PS Ioan Moșneguțu, Odovania Botezului Domnului - Sputnik Moldova
Abonare
Odovania Botezului Domnului nostru Iisus Hristos a fost sărbătorită prin rugăciune la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului" din Capitală

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc astăzi Odovania Botezului Domnului. Cu acest prilej, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului" din municipiul Chișinău, transmite mitropolia.md.

În această zi se încheie perioada de sărbătorire a Botezului Mântuitorului Hristos în râul Iordan. Tot în această zi, credincioșii o pomenesc pe Sfânta Nina, luminătoarea Georgiei, dar și pe Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait.

Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Botezul Domnului: semnificație și superstiții

Potrivit Tradiției, praznicul Botezului Domnului are o perioadă de înainte-prăznuire și una de după sărbătoare. Odovania este un cuvânt slav care înseamnă ”sfârşit”, ”concluzie” — (отдание — n.r.).

Unii liturgiști compară perioada de dinainte și de după serbare cu soarele care, chiar dacă nu se vede încă, oferă lumii lumina sa înainte de a răsări, dar și după ce apune.

După Liturghie, PS Ioan a transmis celor veniți la rugăciune mesajul de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, care în aceste zile se află într-o vizită de lucru la Moscova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0