Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu l-a dat în judecată pe Dodon

© AFP 2024 / GEORGES GOBETTraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte român Traian Băsescu se va judeca cu actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că acesta i-a retras cetățenia moldovenească

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Fostul președinte al României Traian Băsescu este decis să-și redobândească cetățenia Republicii Moldova după ce șeful statului Igor Dodon i-a retras-o în mod ''arbitrar'', după cum afirmă primul.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Curtea Constituțională se spală pe mâini în cazul cetățeniei lui Băsescu

Avocatul lui Băsescu, Andrei Bivol, a declarat joi pentru Mediafax că deja a depus o cerere la Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău prin care clientul său l-a acționat pe președintele moldovean în judecată.

''Am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetățeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar și (decizia — n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetățeniei și de Convenția Europeană cu privire la cetățenie'', a spus Andrei Bivol.

Avocatul lui Băsescu a explicat că, potrivit normelor legale din Republica Moldova, cererea de judecată, după ce a fost depusă la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 24 de ore trebuie să fie repartizată unui complet de judecată, care are la dispoziție cinci zile pentru a emite o decizie de procedură.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0