Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un scandal de proporţii este pe cale să izbucnească între SUA şi Mexic

© REUTERS / Henry RomeroRepublican presidential nominee Donald Trump and Mexico's President Enrique Pena Nieto shake hands at a press conference at the Los Pinos residence in Mexico City.
Republican presidential nominee Donald Trump and Mexico's President Enrique Pena Nieto shake hands at a press conference at the Los Pinos residence in Mexico City. - Sputnik Moldova
Abonare
Trump amenință că va anula întâlnirile cu președintele mexican Pena Nieto dacă statul mexican va refuza să plătească pentru zidul de la graniţă

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Președintele american Donald Trump declară că dacă Mexicul nu achita costul zidul dintre cele două țări, ce ar avea drept scop reducerea fluxului de imigranți ilegali în America, ar fi mai bine ca întâlnirea planificată cu liderul Mexicului să fie anulată.

​Miercuri, Trump a semnat decretele privind stoparea imigrației ilegale din Mexic și de securizare a frontierei americane. Construirea unui zid între cele două state, așa cum a promis în mod repetat în timpul campaniei electorale, este o parte esențială a strategiei.

Cu toate că SUA ar urma să plătească inițial pentru construcție, Trump a promis că va obliga Mexicul să compenseze întreaga cheltuială, informează RT.

"Regret și condamn decizia Statelor Unite de a continua construirea unui zid care, de ani de zile, ne-a despărţit în loc să ne unească", a declarat Pena Nieto într-un mesaj televizat.
Nieto a subliniat că țara sa "nu va plăti pentru zid".

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

Presedintele mexican a declarat că este de acord cu anularea întâlnirii programate pentru săptămâna viitoare. Totodată, potrivit ministrului mexican de externe, Luis Videgaray, întâlnirea dintre cei doi lideri se va produce de acum încolo.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA, Paul Ryan, a dezvăluit că Congresul este gata să finanțeze construcția zidului. De asemenea, el a menționat că "există o mulțime de moduri diferite de a obține din partea Mexicului contribuţia pentru această lucrare". Costul proiectului ar varia între 8 şi 14 miliarde de dolari.

Dacă va fi construit, zidul va avea o lungime de 2.000 de mile (3,200 de kilometri).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0