Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spitalele ar putea primi gratuit spații de la administrațiile locale

© Fotolia / VILeviБольничный коридор
Больничный коридор - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat mai multe proiecte de lege, printre care și unul care prevede obligarea administrațiilor publice de nivelul I și II de a oferi gratuit spații pentru spitale

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Autoritățile publice locale ar putea fi obligate să asigure gratuit instituţiile medico-sanitare publice cu încăperi necesare pentru prestarea serviciilor medicale populaţiei. Modificarea a fost aprobată, joi, în prima lectură, de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie.

Prevederile se referă la instituţiile medico-sanitare publice, fondate prin decizia Ministerului Sănătăţii, care prestează servicii medicale populaţiei din cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale.

Potrivit proiectului, aceasta ar permite utilizarea mijloacelor financiare la dezvoltarea continuă a serviciilor medicale.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Filip anunță optimizarea rețelei de spitale din Moldova

Deputații au mai avizat pozitiv și proiectul care restricţionează folosirea și importul azbestului de crisotil în țara noastră. Potrivit autorilor, acest tip de azbest se conține în foile de ardezie, este importat în Republica Moldova și este recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind cancerigen.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a avizat pozitiv și proiectul Strategiei naționale privind managementul deșeurilor radioactive pe anii 2017-2026, precum și ratificarea Acordului de finanțare pentru Programul transnațional ”Dunărea”.

Toate proiectele urmează a fi dezbătute și adoptate de plenul Parlamentului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0