Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Securitate cibernetică, în vizorul Guvernului

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaкомпьютеры
компьютеры - Sputnik Moldova
Abonare
Află ce urmărește Guvernul prin aprobarea "cerințelor minime de securitate cibernetică", care urmează a fi aplicate în cadrul instituțiilor subordonate.

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Guvernul Filip a aprobat o hotărâre de guvern prin care au fost stabilite cerințele minime de securitate cibernetică. Acestea urmează a fi aplicate în cadrul Cancelariei de Stat, ministerelor, dar și altor instituții subordonate Guvernului, în vederea eficientizării capacităților instituționale.

Компьютер - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul Filip trece de la hârtie la online

Potrivit notei informative, aceste cerințe se aplică sistemelor și resurselor informaționale la etapa de testare, precum și sistemelor create pentru a fi implementate sau utilizate la alte etape de elaborare a sistemului pentru asigura securitatea cibernetică.

Totodată, aceste cerințe nu se aplică în cazul sistemelor informaționale și rețelelor de comunicații speciale, atribuite la secretul de stat și celor ce conțin date cu caracter personal, care sunt reglementate prin acte speciale.

Prin adoptarea prezentei hotărâri, Guvernul își propune să contribuie la colectarea, procesarea, stocarea și accesarea în siguranță a datelor, inclusiv a celor de interes public.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0