Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Milioane alocate de Guvern pentru victimele represiunilor politice

© Sputnik / Evghenii PANASENCObătrâni bătrân
bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Filip a alocat peste două milioane de lei pentru achitarea compensațiilor pentru valoarea averii confiscate de la victimele reabilitate ale represiunilor politice.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi o hotărâre prin care au fost alocate de la bugetul de stat două milioane 459 de mii 198 de lei pentru achitarea compensației pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Riscă puşcărie pentru că estorca bani de la victimele represiunilor politice

Conform anexei, Ministerul Finanțelor va repartiza banii în nouă raioane și în municipiul Chișinău, pentru 16 beneficiari.

Potrivit Legii, recuperarea valorii bunurilor care nu pot fi recuperate se efectuează în baza cererii, din contul bugetului de stat prin transferuri către bugetele autorităților administrativ teritoriale de nivelul doi (consilii raionale — n.r.).

Statul, pentru anul 2017 a planificat pentru acest scop 13 milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0