Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Plahotniuc spune că Igor Dodon nu are nicio șansă de reușită

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc spune că Igor Dodon ar dori să preia controlul asupra Executivului și Legislativului.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Reacția Partidului Democrat la declarația șefului statului nu s-a lăsat mult așteptată. Liderul democraților, Vladimir Plahotniuc, a postat pe pagina sa de pe facebook o declarație prin care constată că, prin încercarea de a provoca alegeri parlamentare anticipate, Igor Dodon, de fapt dorește să preia controlul asupra Guvernului și parlamentului.

Брифинг президента Молдовы Игоря Додона 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon, hotărât să dizolve Parlamentul

"Constatăm că președintele Igor Dodon se grăbește să-și pună în practică angajamentul de a anula Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și alte angajamente asumate în recenta vizită la Moscova, pe care probabil nu le-a făcut publice. Președintele încearcă să forțeze lucrurile în dorința de a prelua controlul asupra Guvernului și Parlamentului, pentru a-și pune în practică aceste angajamente, pe care le calificăm ca fiind împotriva intereselor strategice ale țării și cetățenilor ei", a scris Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

În același timp, liderul democraților afirmă că Igor Dodon nu are sorți de izbândă în intenția sa de a provoca alegeri parlamentare anticipate.

"Demersul președintelui nu are nici o șansă de reușită, condițiile în care pot fi declanșate alegerile anticipate sunt foarte clar prevăzute de Constituția Republicii Moldova, iar încercările lui Igor Dodon de a modifica Legea Fundamentală a statului în interes propriu sau în interesul PSRM se vor solda cu un eșec categoric", a mai afirmat Vladimir Plahotniuc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0