Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul președinte al CEC Iurie Ciocan a fost numit într-o nouă funcție

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрие Чекан
Юрие Чекан - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul l-a numit miercuri pe fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan în funcția de director al noii instituții guvernamentale – Centrul de Implementare a Reformelor

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Cabinetul de Miniștri l-a numit, miercuri, pe Iurie Ciocan în funcția de director al Centrul de Implementare a Reformelor. Ciocan a fost numit în noua funcție la propunerea premierului Pavel Filip.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, decizia cu privire la crearea în Moldova a Centrului de Implementare a Reformelor. Centrul are misiunea de a asigura implementarea eficientă și coordonată a reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern și eficient de administrare. Instituția va evalua și gradul de implementare a reformelor de către autorităţile publice şi, la necesitate, va interveni cu abordări sistemice pentru depășirea problemelor apărute.

Ministerul Justitiei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reformele din Moldova vor avea loc după modele din SUA şi UE

Centrul de Implementare a Reformelor va coopera cu instituțiile internaționale de profil pentru a prelua şi transpune în ţara noastră cele mai bune practici de administrare și atragere a asistenței externe.

Iurie Ciocan este și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). În perioada 2011-2016 a deținut funcția de președinte al CEC. Este lector universitar la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, la Catedra Drept internaţional şi politică externă. Ciocan are titlul de doctor în științe politice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0