Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gripa bate în retragere în Chișinău

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, săptămâna trecută în Chișinău au fost înregistrate 22 de cazuri de gripă sezonieră.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 22 de cazuri de gripă sezonieră, comparativ cu 43 de cazuri înregistrate săptămâna precedentă, inclusiv 13 de cazuri la copii cu vârsta de până la 17 ani. Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, în total, în perioada rece a anului s-au înregistrat 541 de cazuri de gripă.

Instituțiile medico-sanitare publice și private din municipiul Chişinău au raportat 2 328 de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 3 079 de cazuri.

Эпидемия гриппа. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum deosebim gripa de alte infecțiile respiratorii

Morbiditatea prin IACRS a scăzut cu 24,4%, comparativ cu săptămâna anterioară. S-au atestat cazuri de boală la 1 286 de copii cu vârsta până la 17 ani.

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău menţionează că situaţia epidemiologică prin IACRS şi gripă în capitală se menţine la valorile normale pentru această perioadă a sezonului rece.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0