Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a decis - află și tu când va pleca la Bruxelles

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Marți președintele Dodon a avut o discuție pe care a calificat-o drept constructivă cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, în timpul căreia a acceptat invitația de a efectua o vizită oficială la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook că va merge în a doua vizită oficială peste hotare, așa cum a promis, la Bruxelles, iar asta se va întâmpla în perioada 6-7 februarie curent.

Igor Dodon și Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Politică
Înainte de a pleca la Bruxelles, Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul României

„Sunt planificate mai multe întrevederi cu conducerea Comisiei Europene, ai Consiliului European și alți oficiali de rang înalt din UE", a scris șeful statului.

El mai anunță că a solicitat să-i fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO.

„Vom discuta despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare. I-am transmis dlui ambasador proiectul Memorandumului privind Cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova, acord care intenționez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE", a mai menționat Președintele.

El a subliniat că Moldova trebuie să mențină relatii bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federația Rusă, să colaboreze și cu Estul și cu Vestul în interesele cetățenilor țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0