Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Timofti se mută la Ministerul Agriculturii

© Facebook / Dorin GalbenNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de la Chișinău scrie că fostul președinte Nicolae Timofti are un nou birou, care a fost amenajat de către autorități chiar în centrul orașului, în clădirea Ministerului Agriculturii.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Fostul șef de stat Nicolae Timofti urmează să se instaleze în curând în noul său birou, care a fost recent reparat, mobilat și dotat cu un telefon și un computer. Mai mult, alături se află un alt birou în care va munci secretarul lui Nicolae Timofti.

Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Cei patru ani de mandat al președintelui Timofti - sub lupa unui politician

Autoritățile i-au acordat acest birou în baza unei legi votată la sfârșitul anului trecut de către Parlament, care prevede expres că, timp de patru ani, foștii președinți ai țării vor fi asigurați cu secretar, birou de serviciu, cu un automobil al Pazei de Stat pe care acesta îl va putea utiliza după cum îl taie capul. Și plus la aceasta, pază de corp.

Legea nu are putere retroactivă, adică de aceste privilegii nu se pot bucura și ceilalți președinți ai țării: Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Vladimir Voronin. În schimb, de ele va putea profita actualul șef de stat Igor Dodon după ce îi va expira mandatul, precum și următorii președinți, dacă eventual pe urmă legea nu va fi amendată sau chiar abrogată.
Este de remarcat faptul că această lege nu prevede care va fi obiectul muncii fostului președinte, în ce scop i s-a oferit acest birou, ce va face Nicolae Timofti în acest birou, mai ales că în perioada în care era președinte acesta nu avea prea multe inițiative și activități.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0