Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cei patru ani de mandat al președintelui Timofti - sub lupa unui politician

© Iurie RoscaIurie Rosca, Иурий Рошка
Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima zi de mandat în calitate de președinte al Republicii Moldova am decis să trecem în revistă activitatea lui Nicolae Timofti. Jurnalistul și politicianul Iurie Roșca susține că Timofti a avut suficiente pârghii pentru a nu permite furtul miliardului, dar și alte ilegalități care s-au produs în acești patru ani de mandat ai lui Timofti.
Cei patru ani de mandat al președintelui Timofti - sub lupa unui politician

”A fost un mandat anticonstituțional, ineficient și descalificant'', a declarat jurnalistul și politicianul Iurie Roșca în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova.

Dacă nu accepta fotoliul de președinte al țării sau își dădea demisia de onoare din funcția de președinte al Republicii Moldova în momentul în care i-au cerut-o oamenii, atunci Nicolae Timofti avea șansa să-și spele puțin din imaginea pătată, plecând onorabil din funcție, susține Roșca.

În cadrul aceleiași emisiuni, Iurie Roșca i-a dat și câteva sfaturi președintelui ales, Igor Dodon pentru a avea un mandat reușit.

”Să lase la o parte problema identitară, retorica anti-unionistă și subiectul privind Federalizarea Republicii Moldova'', a punctat Roșca.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0