Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În războiul declarațiilor dintre Dodon și guvernare s-a implicat Candu

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a ieșit cu o replică în adresa președintelui țării, Igor Dodon, care declarase anterior că se va opune deschiderea la Chișinău a unui birou al NATO.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Candu a făcut referire la Constituția Republicii Moldova, citând prevederea referitoare la neutralitatea țării.

În opinia spicherului, odată ce neutralitatea „este afirmată în Constituție nu există nici un motiv de îngrijorare".

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Candu, despre "micile secrete murdare" ale deputaților

Mai mult, Andrian Candu a pledat în favoarea deschiderii unui birou al NATO la Chișinău, deoarece acesta, susține el, ar asigura o mai bună comunicare dintre autoritățile țării noastre și această organizație militaro-politică internațională.

Candu a ținut să amintească și faptul că anume în perioada guvernării comuniste Moldova și-a aprofundat cooperarea cu NATO.

Precizăm că șeful statului a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, acordat cu câteva zile înainte de vizita pe care o va efectua la Bruxelles, în luna februarie, că le va propune oficialilor NATO să semneze un acord prin care să recunoască oficial statutul de neutralitate al Republicii Moldova. În aceleași timp el a anunțat că le va cere oficialilor Alianței Atlanticului de Nord să renunța la intenția lor de a deschide în Capitala țării un birou de informare.

Amintim că în luna noiembrie 2016 premierul moldovean, Pavel Filip, a semnat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, un acord privind deschiderea unui Birou de legătura al NATO la Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0