Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția din Moldova va utiliza mașinile, tehnica și armele confiscate

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a elaborat un proiect care prevede folosirea în scop de serviciu a automobilelor, calculatoarelor confiscate, dar și obținerea gratuită a armelor, drogurilor și substanțelor psihotrope.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Unitățile de transport, tehnica de calcul și comunicație confiscate în folosul statului în baza hotărîrilor judecătoreşti precum și cele fără stăpân se predau Inspectoratului General al Poliției, care va decide repartizarea acestora subdiviziunilor de resort în vederea utilizării în interes de serviciu cu luarea la evidență contabilă.

Проверка документов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Polițiștii vor primi un spor la salariu de 25% din suma amenzilor aplicate

Aceste propuneri le-a înaintat Ministerul Afacerilor Interne într-un proiect de hotărâre de Guvern ce prevede modificarea Regulamentului cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate uşor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor.

”Aprobarea proiectului va contribui la eficientizarea și îmbunătățirea activității angajaților MAI prin posibilitatea utilizării tuturor mijloacelor obținute prin sechestrare/confiscare”, potrivit autorilor proiectului.

”Poliția are competenţa de a investiga infracţiuni grave, cu impact deosebit la nivel social, precum traficul de droguri, traficul de fiinţe umane, evaziunea fiscală, criminalitatea organizată. Se constată că bunurile, odată confiscate de la infractori, se pot reîntoarce şi pot avea un impact mult mai mare”, susține MAI.

Documentul mai prevede că mijloacele obținute prin comercializarea bunurilor care au fost sechestrate prin actele procesuale ale angajaților Poliției se transferă la contul bugetar al Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, potrivit proiectului, armele și munițiile, substanţele toxice, narcotice, psihotrope și precursorii acestora confiscate şi fără stăpân se predau cu titlu gratuit subdiviziunii subordonate de resort a Inspectoratului General al Poliției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0