Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii vor primi un spor la salariu de 25% din suma amenzilor aplicate

© SputnikПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Legii Bugetului de Stat pentru anul 2017, cheltuielile de personal vor crește cu peste 1,14 miliarde de lei.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Cheltuielile de personal în anul 2017 vor crește cu peste 1,14 miliarde de lei, în comparație cu anul trecut. Potrivit Legii Bugetului de Stat pentru anul în curs, acestea vor depăși 12,46 miliarde de lei și vor constitui 22,3 la sută din totalul cheltuielilor bugetului public național. 

Pentru anul 2017, numărul de unități luat în calcul la estimarea cheltuielilor de personal constituie 200 093, dintre care aproape 105 mii de unități sunt din învățământ.  

Ministerul Finanțelor explică creșterea cheltuielilor de personal cu peste 1,14 miliarde de lei prin majorarea salariilor angajaților din sectorul bugetar și prin crearea unor noi instituții și funcții.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce salariu trebuie să ridice un polițist ca să nu ia mită

În același timp, estimările cheltuielilor de personal includ măsuri de optimizare şi ajustări structurale prevăzute în anul 2017, precum și cele implementate pe parcursul anului trecut, care vor avea continuitate în acest an.

În Legea bugetului de stat pentru anul în curs sunt prevăzute măsuri noi de politică salarială. Printre acestea, introducerea, începând cu 1 ianuarie 2017, a obligativității de achitare a contribuțiilor individuale de asigurări sociale pentru militari, efectivul de trupă și corpul de comandă din cadrul organelor apărării naționale, securității naționale și ordinii publice. 

De asemenea, în scopul menținerii venitului lunar obținut din salariu, se stabilește, începând cu 1 ianuarie 2017, indemnizația lunară în cuantum de 6,5 la sută pentru militari, efectivul de trupă și corpul de comandă din cadrul organelor apărării naționale, securității naționale și ordinii publice. 

Din 2017 angajaților Ministerului de Interne le va fi calculat la salariu un spor de 25 la sută din suma amenzilor aplicate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0