Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce țară din UE se vând cele mai ieftine apartamente

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой дом
Жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Oficiul European de Statistică a elaborat un top al celor mai scumpe și a celor mai ieftine aprtamente din spațiul comunitar.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Prețul locuințelor în Uniunea Europeană a crescut cu 1,5% în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul al doilea, însă România este singura țară membră în care prețul locuințelor a scăzut, cu 0,7%, de la un trimestru la altul, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Apartamente - Sputnik Moldova
Vești proaste pentru proprietarii de apartamente

Comparativ cu trimestrul precedent, în perioada iulie-septembrie, cele mai mari creșteri de prețuri la locuințe s-au înregistrat în Malta (5,4%), Irlanda (4,7%), Estonia, Lituania și Ungaria (toate cu o creștere de 3,4%). În zona euro, prețul locuințelor s-a majorat cu 1,3%, potrivit Agerpres.

În ritm anual, trimestrul al treilea 2016 comparativ cu perioada similară a lui 2015, prețul locuințelor a crescut cu 3,4% în zona euro și cu 4,3% în Uniunea Europeană. Cele mai mari creșteri anuale de prețuri au fost înregistrate în Ungaria (11,6%), Letonia (10,8%) și Bulgaria(8,8%). În România prețul locuințelor a înregistrat o creștere de 7,1% în trimestrul al treilea 2016 comparativ cu perioada similară a lui 2015.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0