Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vești proaste pentru proprietarii de apartamente

© Sputnik / Rodion ProcaApartamente
Apartamente - Sputnik Moldova
Abonare
O surpriză deloc plăcută îi așteaptă pe unii proprietari de apartamente, dacă nu vor face asta.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) din România doreşte să reducă evaziunea fiscală din chirii şi ameninţă cu măsuri dure împotriva proprietarilor de apartamente care închiriază imobilul şi nu declară veniturile. 

Pe fondul faptului că proprietarii întocmesc un contract standard cu chiriaşul care rămâne neînregistrat la Fisc, ANAF anunţă că va face controale pentru a depista persoanele care fentează legea şi nu îşi declară venitul suplimentar.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce se întâmplă: liberalii au început să-şi vândă apartamentele din Moldova

Dacă obţineţi venituri din chirii trebuie să încheiaţi un contract între dumneavostră şi chiriaş, trebuie să vă prezentaţi la ANAF în maxim 30 de zile de la semnarea contractului cu următoarele documente: contractul de închiriere, în original,  declaraţia 220 completată cu venitul estimat/norma de venit în 2 exemplare,  împuternicire.

Dacă nu au fost declarate veniturile din închiriere, în cadrul unei inspecţii fiscale ANAF va stabili impozitul şi contribuția la asigurările sociale de sănătate datorate, dobânzile şi penaşităţile de nedeclarare, potrivit informaţiilor ANAF.

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova au apartamente și în România. De asemenea, mulți tineri din Moldova închiriază apartamente în țara vecină, unde își fac studiile. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0