Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Relațiile moldo-americane în perioada Trump: așteptările premierului Filip

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pavel Filip i-a transmis un mesaj de felicitare lui Donald Trump cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte al SUA.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Premierul Pavel Filip i-a transmis, vineri, un mesaj de felicitare celui de-al 45-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald John Trump, cu prilejul învestirii sale în funcție, precizează un comunicat al Guvernului.

Встреча избранного президента Молдовы Игоря Додона с заместителем помощника госсекретаря США Бриджит Бринк и американским послом Джеймсом Петтитом - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre Trump și relațiile moldo-americane

Filip şi-a exprimat convingerea că ”experiența sa profesională, dar și calitățile de conducere, vor asigura ca SUA să rămână un lider mondial”. Totodată, Pavel Filip a menționat că autoritățile de la Chișinău pledează pentru menținerea parteneriatului strategic cu SUA.

"De-a lungul prieteniei dintre țările noastre, Statele Unite ale Americii au servit ca un exemplu al libertății, justiției, democrației și solidarității internaționale pentru mulți dintre cetățenii moldoveni. Acestea sunt valorile pe care cetățenii noștri, dar și coaliția de guvernare, s-au angajat să le promoveze și în Republica Moldova", scrie în mesajul semnat de Pavel Filip.

Potrivit șefului Executivului, Republica Moldova rămâne a fi un partener stabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, iar autoritățile de la Chișinău se concentrează pe implementarea reformelor pentru modernizarea și dezvoltarea țării.

Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Ce ar putea câștiga Moldova de pe urma prieteniei lui Le Pen cu Trump și Putin

"Apreciem în mod deosebit suportul oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea integrității teritoriale a țării și reglementarea pașnică a conflictului transnistrean. În 2017 marcăm 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane și considerăm că acesta este un bun prilej pentru a trasa noi obiective ambițioase de colaborare pentru viitor", a subliniat Filip.

De asemenea, Premierul a reiterat deschiderea Republicii Moldova pentru continuarea dialogului strategic între cele două state, inclusiv în vederea sporirii relațiilor comercial-economice și diversificării investițiilor SUA în țara noastră, precum și pentru consolidarea relațiilor culturale bilaterale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0