Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

E mult sau puțin: ce au făcut comisiile parlamentare în 2016

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai multe rapoarte prezentat Comisia juridică, numiri și imunități, care este lider și la numărul de ședințe convocate.

Chișinău, 20 ian — Sputnik. În 2016, comisiile parlamentare s-au întrunit în 323 de ședințe, au prezentat 651 de rapoarte și peste 2 200 de avize la proiectele de acte legislative.

Un bilanț statistic al procesului legislativ pe anul 2016 relevă că cele mai multe ședințe a avut loc în Comisia juridică, numiri și imunități — 48 la număr, urmată de Comisia protecție socială, sănătate și familie — 45 de ședințe. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică s-a convocat în 39 de ședințe. Câte 37 de ședințe au desfășurat Comisia economie, buget și finanțe, Comisia agricultură și industrie alimentară.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea CNA, chemată vineri în Parlament

Deputații din Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice s-au convocat în 36 de ședințe. Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au avut 32 de ședințe. Cele mai puține ședințe le-a avut Comisia drepturile omului și relații interetnice — 25 la număr.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în cadrul ședințelor, comisiile parlamentare au prezentat 651 de rapoarte și corapoarte și 2 212 avize la proiectele de acte legislative.

Sursa prezintă pentru comparație cifrele pe 2015, când au fost dezbătute 460 de rapoarte și corapoarte și 1 953 de avize.

Cele mai multe rapoarte au prezentat deputații din Comisia juridică, numiri și imunități — 210, Comisia economie, buget și finanțe — 143, Comisia protecție socială, sănătate și familie — 96, Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice — 59, precum și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică — 56.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0