După ce l-a ucis pe Abel, Cain s-a făcut consul în Turcia

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Praporșcic
Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Abonare
Ceea ce am bănuit și scris noi sau, mai bine zis, și noi, acum câteva săptămâni s-a adeverit: fiul mai mic al deputatului neafiliat Naie-Simion Pleșca, cel care l-a împușcat mortal pe fratele său mai mare, este consulul țării noastre la Istanbul, Turcia.

Sorin Pleșca este angajat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, Turcia, având gradul diplomatic de secretar III.

Istanbul - Sputnik Moldova
Sorin Pleșca, cel care și-a ucis în primăvară fratele, consul în Turcia?

Precizăm că Sorin Pleșca, care în data de 7 martie 2016 l-a împușcat mortal din pistolul personal pe fratele său mai mare, Dan Pleşca, nu a răspuns în fața instanței pentru crima comisă. El întâi a fugit, s-a ascuns de poliție, însuși fiind atunci angajat al Departamentului Poliției de Frontieră, după care s-a predat forțelor de ordine, care au început pe numele lui o urmărire penală. Dar dosarul a fost foarte curând închisă pentru că "succesorii părții vătămate" l-au iertat. "Succesorii părții vătămate" fiind părinții lui Dan Pleşca, dar și ai lui Sorin Pleșca. Adică ai victimei, dar și ai ucigașului.

Nu vom spune mai mult decât că acest caz este unul strigător la cer, care anulează orice efort al actualei guvernări de a convinge lumea că ea luptă cu adevărat cu corupția. Care luptă cu corupția dacă un individ care și-au ucis fratele, în loc să stea la răcoare pentru crima comisă, este făcut consul în Turcia doar pentru că tatăl lui este deputat și cochetează cumva cu majoritatea parlamentară?

Și încă ceva. Acest individ (cu care noi nu avem nimic, ba îl compătimim sincer, pentru că nimeni nu ar dori să ajungă, fie și din întâmplare, din imprudență, în situația lui), după ce și-a ucis fratele, după ce s-a eschivat în mod ilegal de pedeapsa penală, în loc să stea smerit și el undeva, să-și găsească o ocupație prin care să încerce să-și spele păcatul, să se ocupe de acțiuni de filantropie, să zicem, sau să facă voluntariat pe undeva, pe la o casă de copii sau un azil de bătrâni, acest individ are veleități de a face carieră în diplomație! La nici un an după ce și-a ucis fratele!

Vorba lui Eminescu: Dintre-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!

Am citit în presă că tatăl cel doi, al celui ucis și al celui care a ucis, deputatul Naie-Simion Pleșca, îi ia apărarea lui Sorin Pleșca, spunând că trebuie să muncească și el undeva. Sigur, absolut întâmplător acest undeva este misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Turcia. Vedeți că alți tineri vrednici pentru a ocupa postul de secretar III la Ambasada de la Ankara nu există în Republica Moldova.

Această tristă, dar revoltătoare poveste a celor trei Pleșca îmi amintește de legenda biblică despre Cain și Abel. Doar că în Sfânta Scriptură este scris că după ce a aflat Dumnezeu că Cain l-a ucis pe fratele său Abel, L-a blestemat pe primul.

"Și a zis Domnul: "Ce-ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă spre Mine din pământ. Și acum, blestemat să fii de pământul ce și-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău. Când vei munci pământul, el nu-ți va mai da puterea lui; rătăcitor vei fi și fugar pe pământ!", spune textul biblic.

Iată că deputatul Naie-Simion Pleșca este mult mai îngăduitor cu fiul său Sorin decât a fost Dumnezeu cu Cain. Mă întreb dacă și la fel de drept.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0