Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia bărbații vor fi discriminați pozitiv

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaМатематика
Математика - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbații vor fi privilegiați la admiterea în instituțiile de învățământ superior cu profil pedagogic pentru a face școala mai atractivă pentru băieți.

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. În Rusia bărbații ar putea fi privilegiați la admiterea în instituțiile de învățământ superior cu profil pedagogic. Cu o astfel de inițiativă legislativă a venit deputatul liberal-democrat Boris Cernâșov, transmite RIA Novosti.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Alarmant: un sfert dintre absolvenţii de gimnaziu abandonează școala

Potrivit proiectului de lege propus de acesta, bărbații cu studii medii speciale vor fi scutiți de examene de admiterea la buget în instituțiile de învățământ superior cu profil pedagogic.

Inițiativa prevede că de astfel de privilegiu vor beneficia doar cei care au activat cel puțin cinci ani în instituții școlare și preșcolare.

În opinia autorului, bărbații pedagogi, al căror număr scade în fiecare an, contribuie la dezvoltarea psihologiei masculine a băieților.

"Trebuie să renunțăm la prejudecata existentă în societate că școala nu este un spațiu pentru bărbați. Anume bărbatul, în calitate lui de pedagog, poate contribui ca școala să devină atractivă pentru băieți", menționează deputatul liberal-democrat Boris Cernâșov în nota informativă la proiectul lui de lege.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0