Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Descoperirea cercetătorilor ruși: tancul invizibil

© Sputnik / Ramil SitdikovThe T-90 tank
The T-90 tank - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O echipă de cercetători de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie din Moscova a descoperit un metamaterial care are proprietăţi ce nu se găsesc în natură, cum ar invizibilitatea.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Metamaterialul descoperit de cercetătorii ruşi este capabil să manipuleze undele electromagnetice prin blocarea, absorbţia, creșterea şi îndoirea lor pentru a face lucrurile invizibile, transmite Sputnikmews.ro.

Acesta poate fi utilizat pe scară largă în dezvoltarea unor noi tipuri de arme și în proiectarea supercomputerelor în cazul în care semnalele electrice convenționale vor face loc pentru cele fotonice.

Metamaterialul este o substanță proiectată pentru a avea proprietăţi care nu se regăsesc în natură şi a fost descoperit de o echipă de cercetători ai Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova.

"Un adaos de semiconductor nonlinear va transforma metamaterialul într-un ecran reglabil pentru tehnologii stealth, care fac vehiculele de luptă mai puțin vizibile în undele radio şi infraroșu", a declarat serviciul de presă al Universităţii.

© Photo : MISiS Metamaterial, which can make combat vehicles invisible
Metamaterial, which can make combat vehicles invisible - Sputnik Moldova
Metamaterial, which can make combat vehicles invisible

Echipa de la Moscova a lucrat împreună cu colegii de la Universitatea din Creta, Grecia. În 2016, Rusia și Grecia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul cercetării și tehnologiei cuantice, inclusiv în studiul metamaterialelor.

"Compania Rusă de Comunicaţii prin Satelit și alte organizații legate de spațiul cosmic şi-au arătat deja interesul față de noul material", se mai precizează în comunicatul Universităţii.

Datorită formei speciale și configurației acestor celule, oamenii de știință au reușit să obțină metamaterialul cu proprietăți absolut unice. Metamaterialul nou obținut poate deveni, de asemenea, un element vital în proiectarea celor mai recente tipuri de lasere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0