Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premieră: Rusia și Turcia acționează cot la cot în războiul din Siria

© Управление пресс-службы и информации министерства обороны РФ / Accesați arhiva multimediaAvion militar rus SU-25
Avion militar rus SU-25 - Sputnik Moldova
Abonare
Occidentul are parte de o nouă surpriză din partea Rusiei și Turciei: forțele militare aeriene ale celor două țări au demarat în premieră o operațiune antiteroristă comună în Siria.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Comandantul Direcției Operative Principale din cadrul Cartierului General al Rusiei, general-locotenentul Serghei Rudskoi, citat de RIA Novosti, a precizat că operațiunea este îndreptată împotriva organizației teroriste autointitulată „Statul Islamic" și că aceasta este coordonată cu autoritățile constituționale de la Damasc.

Сирия. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Siria ar putea fi împărțită în trei zone de influență

Sursa oficială a specificat și faptul că operațiunea antiteroristă ruso-turcă este desfășurată la periferiile localității Al Bab din Siria.

În operațiune sunt implicate nouă avioane SU-24M, patru SU-25 și un bombardier SU-34, precum și opt avioane turcești F-16 și patru F-4. Țintele atacului sunt 36 de obiective, coordonate în prealabil de către conducerea forțelor militare ale Rusiei și Turciei.

Potrivit generalului Rudskoi, analiza primelor rezultate ale operațiunii a demonstrat că acestea sunt eficiente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0