Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc îl contrazice pe Dodon într-o problemă extrem de sensibilă

© Facebook / Vlad PlahotniucVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Duelul declarațiilor Plahotniuc-Dodon continuă și miercuri: primul a venit cu noi precizări din partea Partidului Democrat, aducând argumente de ce trebuie respinsă ideea de federalizare a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, subliniază într-o postare pe o rețea de socializare că formațiunea politică pe care o conduce consideră că soluționarea conflictului transnistrean poate fi realizată doar prin dialog, în formatul 5+2, nu prin soluții identificate în afara acestui mecanism.

Влад Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc reacționează - vrea să neutralizeze panul lui Dodon

„Referitor la subiectul federalizării țării, idee promovată de socialiști și președintele Igor Dodon, PDM consideră că aceasta nu este o soluție care să contribuie la reîntregirea țării, ci mai degrabă deschide un drum larg spre divizarea ei. Este o abordare care poate tensiona și duce pe o direcție greșită și periculoasă procesul de negociere", afirmă democrații în declarația lor.

Ei mai susțin că „PDM va milita pentru continuarea dialogului în formatul 5 + 2, unde să fie identificate soluții în mod transparent".

Potrivit PDM, „nici cetățenii, nici partenerii noștri de dialog în problema transnistreană, nici Constituția țării, nu oferă premise pentru a discuta la modul serios perspectiva divizării Republicii Moldova în câteva subiecte federale".

Partidul Democrat a declarat că „a susținut și va susține în mod ferm caracterul de stat unitar al Republicii Moldova și va depune eforturi orientate spre reîntregirea teritorială a țării fără a fi prejudiciată integritatea ei".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0