Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Disputa privind râul Nistru, ajunsă în Uniunea Europeană

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaПодготовка к открытию саммита стран G7
Подготовка к открытию саммита стран G7 - Sputnik Moldova
Abonare
Ecologii din Moldova și Ucraina au solicitat sprijinul Uniunii Europeane în chestiune salvării ecosistemului râului Nistrului.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Mai multe organizații neguvernamentale de mediu din Moldova, Ucraina și din regiunea transnistreană au expediat o scrisoare la adresa unor structuri UE și alte organizații internaționale, în care este abordată problema construcției a șase noi hidrocentrale pe cursul superior al râului Nistrului, a comunicat pe o rețea de socializare conducătorul Asociației "Eco-Tiras" Ilia Trombițchi.

Днестр - Sputnik Moldova
Doar un pas până la o catastrofă ecologică pe Nistru

Potrivit acestuia, scrisoarea a fost expediată pe adresele a 17 instituții.

Trombițchi a subliniat că planurile Ucrainei de a construi aceste hidrocentrale pe Nistru reprezintă o amenințare pentru securitatea din întreaga regiune.

"Aceste construcții vor lăsa Nistrul fără apă și vor distruge ecosistemul. În cele din urmă, deciziile investiționale de acest gen vor face dificilă realizarea angajamentelor pe care cele două și le-au asumat în contextul Acordului de asociere cu UE”, a scris Trombițchi pe Facebook.

Din cauza "modestiei" autorităților, debitul apei în râul Nistru este la limită>>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0