Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveanca decorată de regina Marii Britanii trage un semnal de alarmă

© Facebook / Victoria DunfordVictoria Dunford
Victoria Dunford - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanca Victoria Dunford bate alarma: Centrul Regional ”Phoenix” pentru copii cu nevoi speciale din Republica Moldova riscă să-și înceteze activitatea în anul 2017.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik.  Centrul ”Phoenix” riscă să fie închis în 2017, dacă nu va acumula un buget de, cel puțin, 47 de mii de euro, a declarat Victoria Dunford, moldoveanca decorată recent cu distincția "British Empire Medal" de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova.

Solicitată de Sputnik Moldova, Victoria Dunford a cerut ajutorul oamenilor, rugâinu-i să facă donații bănești.

”Voi spune mereu că distincția nu este doar a mea, medalia aparține tuturor celor care au avut încredere în mine, dar și celor care au donat bani și au depus suflet în proiectele Centrului. Mă adresez din nou tuturor celor care doresc să se asocieze cu distincția noastră: vă rugăm să ne susțineți măcar cu 10 euro în campania Dăruiește Libertate”, a declarat Victoria Dunford.

Radu Hatmanu, moldoveanul care s-a întors din Germania cu o comoară - Sputnik Moldova
Video
Radu Hatmanu, moldoveanul care s-a întors din Germania cu o comoară

Anterior, Victoria Dunford a declarat în Studioul Sputnik Moldova că se simte mândră pentru că a reușit să deschidă Centrul Phoenix pentru copiii cu dizabilități din orașul Râșcani fără a da mită, fără a deveni parte a sistemului corupt din Republica Moldova.

Victoria Dunford recunoaște că frauda bancară din Republica Moldova a influențat mult atitudinea donatorilor, spunând că englezii au devenit sceptici și foarte interesați de modul în care sunt cheltuiți banii.

Este pentru prima dată când un cetățean moldovean care este decorat cu medalia „British Empire Medal" pentru susținerea pe care a demonstrat-o față de copiii cu nevoie speciale. Astăzi, Centrul "PHOENIX", însumează o investiţie de aproximativ 7 milioane de lei, oferă incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu dizabilități severe.

Cei care vor să facă o donație o pot face la rechizitele bancare:

IBAN MD 68AG00000002251112621

Cod bancă:

AGRNMD2X

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0