Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Întrevederea Putin - Dodon: ce probleme vor fi abordate

© Sputnik / Григорий Сысоев / Trecere la banca de fotografiiДвенадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина
Двенадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marți, președintele RM, Igor Dodon, va avea o întrevedere cu președintele FR, Vladimir Putin, în cadrul căreia cei doi politicieni vor aborda chestiuni privind perspectivele colaborării bilaterale în domeniul comercial-economic, precum și reglementarea diferendului transnistrean.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va afla în Rusia până la data de 18 ianuarie. În luna noiembrie trecut, felicitându-l pe Dodon cu ocazia câștigării alegerilor prezidențiale, Vladimir Putin a dat de înțeles că este dispus la un dialog constructiv și la o conlucrare activă în vederea dezvoltării relațiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie și colaborare.

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Ce s-ar putea întâmpla cu moldovenii din Rusia după vizita lui Dodon la Moscova

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Putin a acordat o atenție aparte pregătirii pentru această întâlnire. Peskov a menționat că negocieri moldo-ruse la nivel înalt nu au mai avut loc demult și că vizita la Moscova este prima deplasare peste hotare a președintelui RM, comunică RIA Novosti.

Potrivit Kremlinului, în cadrul întrevederii vor fi discutate starea de lucruri actuală și perspectivele colaborării bilaterale comercial-economice și cultural-umanitare.

„Se presupune că va fi acordată o atenție deosebită problemelor regionale actuale, în primul rând, reglementării transnistrene", se spune în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului.

Dodon a declarat anterior că intenționează să abordeze în discuția cu președintele Rusiei chestiunea revenirii producției moldovenești pe piața FR și problema cetățenilor RM care muncesc în Rusia. În special, președintele RM îl va ruga pe Putin să-i amnistieze pe cei care au încălcat regimul migrațional și care nu pot reveni în Rusia unde, din diverse motive, muncesc circa jumătate de milion de cetățeni moldoveni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0