Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul care i-a bucurat pe ambasadorii moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Află ce le-a spus ministrul de Externe, Andrei Galbur, diplomaților moldoveni. Mesajul a ajuns în cele 40 de misiuni diplomatice și oficii consulare din străinătate.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Diplomaţii din Republica Moldova îşi sărbătoresc marți ziua profesională. Cu această ocazie, ministrul de Externe, Andrei Galbur, i-a felicitat pe diplomații moldoveni și familiile acestora.

"Am deosebita onoare de a Vă adresa cordiale felicitări cu ocazia Zilei Diplomatului, însoţite de alese urări pentru frumoase realizări în activitatea nobilă atât la Chişinău, în cadrul aparatului central al Ministerului, cât şi în cele 40 de misiuni diplomatice şi oficii consulare ale ţării de peste hotare”, a spus Galbur.

Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Ce ar putea câștiga Moldova de pe urma prieteniei lui Le Pen cu Trump și Putin

Potrivit ministrului, cooperarea cu cele 141 de ţări cu care Republica Moldova are stabilite relaţiile diplomatice urmărește promovarea intereselor naționale și protecţiei drepturilor conaţionalilor noștri din lumea întreagă.

Sărbătoarea a fost instituită în 26 decembrie 2013, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

MAEIE a propus declararea zilei de 17 ianuarie drept Ziua Diplomatului, pentru că în anul 1992 a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, fapt care a marcat începutul procesului de consolidare și afirmare a Republicii Moldova ca subiect de drept internațional și, în consecință, a condus la intensificarea activității diplomatice.

În anul 2017, este celebrată aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu 64 de naţiuni ale lumii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0