Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce s-ar putea întâmpla cu moldovenii din Rusia după vizita lui Dodon la Moscova

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Valeriu Ostalep a declarat într-un interviu acordat studioului Sputnik Moldova că după vizita oficială la Moscova, pe care președintele Igor Dodon o va efectua în 17 ianuarie, ar putea fi soluționate mai multe probleme importante.
Ce s-ar putea întâmpla moldovenii din Rusia după vizita lui Dodon la Moscova

Valeriu Ostalep consideră că discuția dintre Igor Dodon și Vladimir Putin se va axa pe relansarea relațiilor economice, soluționarea diferendului transnistrean, dar și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă ale imigranților moldoveni din Federația Rusă.

"Cred că vor fi discutate posibilitățile de restabilirea a relațiilor noastre economice. Eu nu am iluzia că imediat după această vizită piața Federației Ruse va fi deschisă totalmente pentru noi. Sunt sigur că vor fi mici progrese. Sunt convins că după această vizită concetățenii noștri care muncesc în Federația Rusă vor fi mai protejați decât sunt acum", a menționat fostul ministru adjunct de Externe.

Valeriu Ostalep a menționat că are certitudinea că după această vizită vor fi făcuți pași importanți în soluționarea problemei transnistrene și nu doar.

"Cred că se vor face pași importanți în ceea ce privește dosarul transnistrean. Mă aștept la discuții dintre conducerea Rusiei și cea a SUA, care ulterior ar putea avea impact asupra regiunii noastre. Scoaterea sancțiunilor comerciale între Uniunea Europeană, SUA și Rusia, spre exemplu, va avea un impact puternic asupra noastră. Cred că această vizită ar putea fi primul pas spre restabilirea relațiilor comerciale între noi și de la asta vom avea foarte mult de câștigat. Este important să soluționăm acum problema schimbului comercial cu Rusia deoarece vine vara și oamenii trebuie să cunoască ce investiții să facă, să aibă siguranța că vor putea exporta marfa", a precizat Valeriu Ostalep.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0