Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a făcut public planul său ambițios privind relațiile moldo-ruse

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона
Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Moldova
Abonare
După întâlnirea de marți cu președintele rus, Vladimir Putin, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat pe pagina sa de facebook o declarație privind intențiile sale de a soluționa un spectru foarte larg de probleme legate de relațiile țării noastre cu Rusia.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Președintele Dodon a apreciat întâlnirea de marți cu Putin drept una istorică și a subliniat că principala chestiune discutată a fost normalizarea relațiilor bilaterale.

Dodon a anunțat că discuțiile cu liderul de la Kremlin au atins chestiunea reglementării transnistrene, drepturile și interesele moldovenilor care lucrează în Rusia sau fac afaceri în Rusia, precum și ridicarea interdicțiilor de intrare în Rusia pe care o au circa 50 de mii de moldoveni.

Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Declarație fără precedent făcută de Igor Dodon la Moscova

Vorbind despre redeschiderea pieței rusești pentru mărfurile moldovenești, Dodon a subliniat că va insista asupra revizuirii extensive a categoriilor de produse moldovenești admise în Rusia, precum și extinderea listei companiilor ce pot face export pe piața respectivă.

De asemenea, șeful statului a subliniat că s-a convenit asupra activizării dialogului în chestiunea reglementării conflictului transnistrean.

„Sunt sigur de faptul că vizita de azi deschide o pagină nouă în relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă. De pe urma îmbunătățirii relațiilor dintre țările noastre câștigă cel mai mult oamenii. Îmbunătățirea nivelului de trai al concetățenilor noștri, oriunde s-ar afla ei, dar în primul rând la noi, în Republica Moldova, aceasta este principala țintă pe care trebuie să o atingem", a punctat Dodon.

Fluxul de știri
0