Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilier prezidențial deranjat de declarația lui Ghimpu

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный совет, Ион Чебан
Муниципальный совет, Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierul în domeniul politic și purtătorul de cuvânt al președintelui Republicii Moldova, Ion Ceban consideră că tentativa de a iniția un referendum de demitere a președintelui este o acțiune cu caracter stric electoral.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la inițiativa lui Mihai Ghimpu de a iniția un referendum privind demiterea acestuia din funcție.

”Înțelegem că acțiunile președintelui Igor Dodon au creat isterie și panică în rândurile celor care nu vor o rezolvare definitivă a problemei transnistrene, a celor care nu vor consolidarea temeinică a statalității moldovenești, care nu vor păstrarea neutralității Republicii Moldova”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Mihai Ghimpu la tribună - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu are „variante" și îl amenință pe Dodon că și-ar putea pierde funcția

Potrivit lui Ceban, acțiunile liberalului Mihai Ghimpu poartă un caracter pur electoral.

”Calificăm declarațiile domnului Mihai Ghimpu drept declarații cu iz, mai curând, electoral decât politic. Le considerăm o tentativă de a-și reabilita ratingul politic minor la care a ajuns de-a lungul anilor, de pe urma unor actiuni contrare așteptărilor cetățenilor și propriilor alegători”, a subliniat Ceban.

El a mai declarat că "președintele Igor Dodon este oricând gata să se prezinte pentru judecata politică în fața cetățenilor".

”Noi suntem siguri că majoritatea absolută a cetățenilor țării va susține poziția președintelui Igor Dodon și cetățenii, o dată în plus, vor da o lecție politică aspră actualei guvernări și tuturor exponenților acesteia, inclusiv lui Ghimpu”, a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0