Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu are „variante" și îl amenință pe Dodon că și-ar putea pierde funcția

© Facebook / Mihai Ghimpu la tribunăMihai Ghimpu la tribună
Mihai Ghimpu la tribună - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor a declarat marți că Igor Dodon și-ar putea lua rămas bun de la funcția de șef al statului, dacă va refuza să-l numească pe actualul ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, șef la Ministerul Apărării.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Mihai Ghimpu a declarat în fața jurnaliștilor, cu aere jurist, că există și alte „variante" prin care Valeriu Munteanu ar putea deveni ministru al Apărării, decât numirea lu prin decret de către președintele Igor Dodon.

Valeriu Munteanu Валерию Мунтяну - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Munteanu ar putea ocupa funcția de ministru al Apărării

„Sunt si alte variante. Suntem juriști, știm ce uși să deschidem", a declarat Mihai Ghimpu la ieșirea din sediul Curții Constituționale, unde a venit împreună cu alți deputați liberali să depună o sesizare.

Totodată, Ghimpu a sugerat că deocamdată PL va încerca să îl promoveze pe Munteanu în fruntea Ministerului Apărării prin intermediul „căilor legale".

„Noi luptăm pentru ca Valeriu Munteanu să fie ministru al Apărării. Dacă Dodon nu va accepta, o sa-si ia rămas bund de la funcție", a declarat Ghimpu.

Una dintre sintagmele utilizate frecvent de Ghimpu este cea a „asului din mânecă". Politicianul a declarat, cu diferite ocazii, că ar dispune de „ași", atunci când a comentat deciziile PL luate în situațiile dificile, apărute îndeosebi la formarea și reformarea alianțelor de guvernare la care au participat și liberalii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0