Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bărbații cheli sunt dominanți

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bărbaţii cu chelie de la Hollywood au avut întotdeauna roluri dominante în filmele de acţiune. Deşi unii bărbaţi sunt îngrijoraţi de pierderea părului, studiile arată că pierderea părului aduce o mulţime de beneficii.

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. În cazul bărbaţilor cu chelie, studiile arată că aceştia prezintă o formă de dominanţă socială într-un mod inofensiv, transmite Sputniknews.ro citând Daily Mail.

Blugii rupți sunt printre cei mai preferați de adolescenți și tineri - Sputnik Moldova
Top 5 secrete pentru a cuceri o femeie

Experţii au măsurat atracţia fizică, agresivitatea, calmitatea şi maturitatea socială. Rezultatele au prezentat faptul că bărbaţii cu păr au avut cel mai mic scor privind maturitatea socială, în timp ce bărbaţii cu chelie au obţinut cel mai mare scor. Notele pentru diplomaţie s-au îndreptat în aceiaşi direcţie, în timp ce notele pentru agresivitatea au fost cele mai mari în cazul bărbaţilor cu păr.

Bărbaţii cu chelie sunt consideraţi mai maturi din punct de vedere social, sunt mai educaţi şi oneşti în comparaţie cu bărbaţii cu păr. De la vârsta de 35 de ani, aproximativ 45% dintre bărbaţi observă o pierdere a podoabei capilare.

,,Toate aceste note relevă faptul că bărbaţii cu chelie evocă o formă de dominanţă socială inofensivă'', a declarat Dr. Muscarella.

Un alt studio arată că nu există nicio relaţie între chelia bărbaţilor şi numărul de partenere sexuale pe care aceştia îi au în timpul vieţii. Cercetătorii sugerează că bărbaţii care suferă de pierderea părului ar trebui să nu mai investească banii pentru inversarea procesului.

Chelia are efecte benefice asupra sănătăţii bărbaţilor. În cadrul unui studiu din 2010 a fost descoperit faptul că bărbaţii care devin chei de la o vârstă fragedă sunt cu 45% mai puţin predispuşi la dezvoltarea cancerului de prostată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0