Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova își ia adio de la Doctorul Liza

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПрощание с погибшими при крушении самолета Ту-154
Прощание с погибшими при крушении самолета Ту-154 - Sputnik Moldova
Abonare
La Catedrala Uspenski de la Mănăstirea Novodevicie din Moscova are loc ceremonia de rămas bun de la Elizaveta Glinka, cunoscută ca Doctorul Liza, cea care și-a pierdut viața în urma prăbușirii avionului Tu-154 în Marea Neagră, nu departe de Soci.

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Luni, la cimitirul Novodevicie au loc funeraliile Elizavetei Glinka. Ceremonia va fi oficiată conform ritualului ortodox, comunică RIA Novosti. În catedrală a fost depus sicriul închis având în față fotografia Doctorului Liza, iar în spatele acestuia se află coroanele cu inscripții din partea soțului, fiilor, rudelor, prietenilor. Una dintre acestea este din partea Ministrului Apărării.

Pe panglica de pe o coroană scrie: „Una ca ea nu a mai fost, și nici nu va fi".

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Președintele Rusiei, despre stabilirea cauzelor prăbușirii avionului TU-154

Avionul Tu-154 al Ministerului Apărării al Rusiei, care zbura spre Siria, s-a prăbușit în Marea Neagră, lângă Soci, în dimineața zilei de 25 decembrie 2016. La bord se aflau opt membri ai echipajului și 84 de pasageri, printre care și președintele Fondului de caritate „Spravedlivaia pomoșci", membru al Consiliului prezidențial pentru drepturile omului, Elizaveta Glinka.

Doctorul Liza zbura în Siria cu ajutoarele umanitare, în special medicamente, pentru spitalul Tishrin din Latakia.

Elizaveta Glinka era medic-reanimatolog, specialist în medicina paliativă. Ea a înființat Fondul de caritate „Spravedlivaia pomoșci" în scopul acordării ajutorului pentru persoanele fără adăpost, bolnavii incurabili, pensionari și invalizi singuri, rămași fără locuință și mijloace de existență.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0