Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cui aparține vocea care răsună în troleibuzele din Chișinău

© Facebook / Dinu RusuMariana Bahnaru
Mariana Bahnaru - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți dintre locuitorii capitalei sau oaspeții ei care călătoresc cu troleibuzul, aud o voce arhicunoscută însă nu știu exact cine are grijă să anunțe de fiecare dată următoarea stație.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Locuitorii capitalei, dar și oaspeții care o vizitează zilnic, aud această voce frumoasă și caldă atunci când pășesc pragul troleibuzelor din Chișinău. Cui aparține și de ce anume această voce răsună în transportul public relatează corespondentul Sputnik Moldova, care a discutat cu Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric din Chișinău.

Mulți dintre cei care călătoresc cu troleibuzul aud o voce cunoscută, însă nu știu exact cine are grijă să anunțe de fiecare dată următoarea stație. 

”Vocea pe care o aud locuitorii Capitalei, dar și oaspeții săi aparține artistei emerite a Republicii Moldova, Mariana Bahnaru. Acum câțiva ani a fost organizat un concurs. În afară de doamna Bahnaru, la casting au mai participat și doi bărbați, însă ea a fost cea care a învins. Iată de atunci poate fi auzită vocea ei frumoasă, atunci când călătoriți cu transportul electric”, a declarat Morgoci.

Interprețeii Slavici și Yulia - Sputnik Moldova
Slavici și Yulia, cei ce cântă cu mare pasiune la Moscova, București și Chișinău

Mariana Bahnaru născută, Misliuc, crainica la Radio Moldova, este cea despre care se spune ca are o voce fără vârstă. S-a născut în raionul Nisporeni la 28 ianuarie 1946 în satul Vânători.

Pe parcursul aproximativ a patru decenii, ea a prezentat diverse emisiuni radio și tv. A interpretat mai multe roluri în spectacolele la Teatrul televizat „Dialog", dar și la cel radiofonic. Mariana Bahnaru a cucerit generații întregi prin vocea ei inconfundabilă, caldă și plină de emoție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0