Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cui aparține de fapt vocea care răsună în troleibuzele din Chișinău

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mulți dintre locuitorii capitalei sau oaspeții ei care călătoresc cu troleibuzul, aud o voce arhicunoscută însă nu știu exact cine are grijă să anunțe de fiecare dată următoarea stație. De fapt, vocea aparține doamnei Vera Mereuță, care a fost 40 de ani vocea Radioului Național.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Vocea care răsună în troleibuzele din Capitală aparține de fapt crainicului Vera Mereuță, care a fost vocea Radioului Național timp de patru decenii. Ea a muncit cot la cot cu Mariana Bahnaru, cea despre care se spune ca ”are o voce fără vârstă”.

Mariana Bahnaru - Sputnik Moldova
Cui aparține vocea care răsună în troleibuzele din Chișinău

Anterior corespondentul Sputnik a discutat cu Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric din Chișinău, care a afirmat că vocea ar aparține Marianei Bahnaru.

Cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, redacția Sputnik Moldova le urează doamnelor Mereuță și Bahnaru, multă sănătate și să ne încânte auzul cu vocile lor cu care au crescut generații întregi, iar locuitorii capitalei să-i aducă un omagiu lui Eminescu vorbind corect limba română.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0