Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În instanță îi amenință pe creștini, iar în vis comunică cu satana

© Facebook / Vitalie LisnicVitalie Lisnic
Vitalie Lisnic - Sputnik Moldova
Abonare
Satanistul Vitalei Lisnic, care în toamna lui 2016 a fost amendat de o instanță de la Chișinău pentru că a vânat pokemoni în Catedrala mitropolitană "Nașterea Domnului" din centrul orașului, îi amenință pe creștinii implicați în acest caz, spunându-le că vor regreta că au apelat la justiție.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Într-un filmuleț video, care a fost postat pe site-ul curaj.md de Oleg Brega, care este un ateu declarat, Vitalie Lisnic lasă să se înțeleagă că, dacă creștinii nu ar fi apelat la justiție, atunci în Republica Moldova s-ar mai fi înregistrat vreo două — trei cazuri de vânat de pokemoni prin biserici și atât. Dar, pentru că el a fost amendat pentru acest gest al său, creștinii s-au complicat, și-au făcut dușmani.

Iulian Rață - Sputnik Moldova
Podcasturi
Sataniștii au vânat pokemoni în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

"Eu cred că ei s-au complicat. S-au complicat și și-au făcut dușmani atacându-ne pe noi, dacă am ajuns la chestia asta. Și s-a dat publicității, s-a făcut… a devenit atât de popular acest proces de judecată. Ei (creștinii — n.n.) să nu fi făcut gâlceavă, poate se petreceau două, trei evenimente, dar nu mai atrăgea nimeni atenția la ele. Și gata. Dar așa ei au făcut mai rău. Așa va fi și cu religia satanistă. Dacă vor să o introducă (s-o interzică prin lege — n.n.), mai rău o să-și facă", a declarat Vitalie Lisnic.

Mai jos el declară că nu consideră că i-a ofensat pe creștini atunci când, în septembrie 2016, împreună cu alți activiști de la ateism.md, a căutat pokimoni în biserică și a filmat această distracție a sa.

"E dreptul fundamental al omului să filmeze în biserică și nu văd eu că am adus ofensă pentru credincioși", a spus Lisnic, care, cu alte ocazii, a declarat că este satanist și că în vis comunică cu satan.

Vom preciza că Vitalie Lisnic a contestat decizia prin care a fost amendat, iar o instanța din sectorul Buiucani din Capitală urmează să se pronunțe pe acest caz în data de 20 ianuarie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0