Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi la emiterea certificatului de urbanism

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaстройка
стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru lucrările de utilitate publică de interes național, certificatul de urbanism și autorizația de construire sau desființare vor fi emise de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Guvernul a aprobat Regulamentul de emitere a certificatului de urbanism pentru proiectare și a autorizației de construire sau desființare pentru lucrările de utilitate publică de interes național.

În lista lucrărilor de proiectare sau executare a construcțiilor de utilitate publică de interes național sunt incluse lucrările de salvare şi protejare a valorilor cultural-artistice şi istorice, lucrările de reconstrucţie a centrelor urbane și a zonelor locative şi industriale. De asemenea, sunt cuprinse lucrările de pregătire a terenurilor pentru construcţia de locuinţe din fondul de stat, precum și pentru edificiile din sistemul de învăţământ și de sănătate.

Chișinăuienii sunt împotriva construcțiilor haotice în oraș - Sputnik Moldova
Video
Chișinăuienii sunt împotriva construcțiilor haotice în oraș

Potrivit documentului, pentru obţinerea certificatului de urbanism, în cazul intervenţiilor la monumentele de istorie, artă şi arhitectură, beneficiarii urmează să prezinte schiţa proiectului, avizată de arhitectul şef al unităţii administrativ teritoriale şi de Consiliul Naţional al Monumentelor Istorice.

Totodată, pentru a obţine o autorizație de construire urmează să fie prezentate o serie de documente, printre care: planul de executare a lucrărilor şi avizele de la autorităţile vizate, inclusiv cele eliberate de autoritățile publice locale pe teritoriul cărora va fi amplasat edificiul.

Certificatul de urbanism și autorizația de construire sau desființare pentru lucrările de utilitate publică de interes național vor fi emise de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0