Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marine Le Pen, lider în sondaje pentru prezidențialele din Franța

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marine Le Pen, liderul Frontului Național, se plasează pe primul loc în topul preferințelor pentru alegerile prezidențiale, potrivit ultimului sondaj efectuat în Franța.

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. În timp ce Marine Le Pen își consolidează pozițiile pentru alegerile prezidențiale din Franța, candidatul Partidului Socialist s-ar clasa pe locul cinci în primul tur de scrutin, potrivit unui sondaj BVA — Salesforce, anunță Sputnik France.

Se pare că șansele candidatului socialist de a obține prima poziție în primul tur de scrutin al alegerilor sunt din ce în ce mai mici. Cel puțin, acest lucru este confirmat de rezultatele studiilor efectuate recent.

Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Marine Le Pen sare în apărarea producătorilor francezi

Potrivit sondajului BVA — Salesforce, efectuat la comanda presei regionale și Orange, publicat joi, Marine Le Pen (Frontul Național) s-ar plasa pe primul loc în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța, cu un rezultat de 25-26 la sută, devansându-l pe Francois Fillon (Partidul Republican), care ar acumula 24 la sută. 

Emmanuel Macron, candidatul Partidului „En Marche!", fost ministru al Economiei, s-ar plasa pe locul trei, cu un rezultat ce ar varia între 16 și 20 la sută, în funcție de cine va reprezenta Partidul Socialiștilor la alegeri. 

Partidul Socialiștilor, al actualului președinte francez Francois Hollande, urmează să-și desemneze candidatul la prezidențiale în urma unor alegeri primare, care vor avea loc pe 22 și 29 ianuarie. Stânga franceză urmează să aleagă dintre patru candidați: Emmanuel Valls (cotat cu 11 la sută la prezidențiale), Arnaud Montebourg (cotat cu 6,5 la sută), Benoît Hamon (cotat cu 6 la sută), Vincent Peillon (cotat cu 5 la sută). 

Potrivit aceluiași sondaj, pe locul patru s-ar plasa Jean-Luc Mélenchon, candidatul mișcării civice "La France insoumise" („Franța Rebelă") cu un rezultat de 12,5 — 13 la sută. 

Sondajul a fost realizat on-line, în perioada 6-8 ianuarie, pe un eșantion de 946 de persoane înscrise în listele electorale, cu vârsta de peste 18 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0