Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

11 posturi vamale la hotarul cu Ucraina, închise din cauza ninsorilor

© Sputnik / Miroslav Rotariмороз
мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza drumurilor înzăpezite pe teritoriul ucrainean, este restricționată circulația prin 11 posturi vamale aflate la hotarul dintre Republica Moldova și Ucraina.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Din cauza condițiilor meteorologice complicate, la zece puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina este restricționată circulația.

Potrivit Serviciului Vamal, din cauza drumurilr înzăpezite pe teritoriul ucrainean, este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”, "Palanca", ”Ceadâr-Lunga 1”, ”Ceadâr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnoe”, ”Vulcănești” și ”Cișmichioi”.

POMPIERII IGSU - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai multe puncte de trecere a frontierei, blocate din cauza nămeților

Totodată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader ”Soroca” și ”Cosăuți”.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin aceste posturi vamale să opteze pentru alte posturi aflate în vecinătate.

Din 11 noiembrie intră în vigoare o nouă avertizare meteo de ninsori puternice. Potrivit prognozei, la data de 11 ianuarie, pe aproape întreg teritoriul țării, cu excepția a șapte raioane din nordul țării, va fi valabil codul galben de ninsori abundente.

În această zi, stratul de zăpadă va atinge 10 centimetri, iar pe alocuri se vor forma troiene.

În condițiile de cod galben de ninsori puternice apar mai multe riscuri. Crește riscul derapajelor şi a accidentelor rutiere, este posibilă perturbarea locală a traficului rutier, izolarea parţială a unor localităţi, avarierea liniilor de telecomunicaţii şi de transport al energiei electrice.

În aceste situații se recomandă asigurarea autovehiculului cu lanţuri, lopată, cablu de remorcare, combustibil de rezervă, evitarea activităţilor obositoare, pentru prevenirea hipotermiei și acutizării bolilor cardiace.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0