Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe puncte de trecere a frontierei, blocate din cauza nămeților

© Photo : Facebook / IGSUPOMPIERII IGSU
POMPIERII IGSU - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din România și Ucraina au informat Poliția de Frontieră din Moldova că circulația pe mai multe drumuri din țările vecine a fost sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Poliția de Frontieră îi îndeamnă pe participanții la trafic să se abțină de la călătoriile planificate în România care presupun trecerea prin punctul ”Giurgiulești – Galați”.

”Colegii din România ne-au informat că drumurile de ieşire din orașul Galați spre alte oraşe sunt blocate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, anunță Poliția de Frontieră.

De asemenea și Serviciul de Grăniceri din Ucraina a anunțat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova că drumurile spre Odesa sunt înzăpezite, iar în regiunea Belgorod-Dnestrovsc circulația transportului este interzisă.

Автобус на ул. Негруцци - Sputnik Moldova
Accidente
Accident cu implicarea autobuzului de pe linia 122 din Capitala

”Le recomandăm participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei de stat prin punctele de trecere amplasate la frontiera cu Ucraina, Palanca — Udobnoe, Tudora — Starokazacie, inclusiv Mirnoe — Tabaki și Ceadâr Lunga-1”, anunță Poliția de Frontieră printr-o notă informativă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit cod portocaliu de ninsori puternice în partea centrală și de sud a Republicii Moldova. Paralel, meteorologii mențin în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii în nordul și centrul țării.

Potrivit prognozelor, din 6 ianuarie, ora 08.00 și până în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, în raioanele centrale și de sud vor cădea ninsori puternice. Stratul de zăpadă va ajunge până la 7-17 centimetri. Va viscoli și se vor forma troiene.

Totodată, în perioada 6 – 9 ianuarie, se prevede răcirea bruscă a vremii. Temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11 grade Celsius. Vântul va sufla din nord-vest, cu intensificări de până la 17–22 metri pe secundă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0