Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După geruri mari, facturi la încălzire și mai mari

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Gerurile aspre vor goli buzunarele chișinăuienilor: în ianuarie facturile pentru agentul termic ne vor impresiona cu siguranță…

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Pe durata gerurilor care au cuprins Moldova, furnizorul de agent termic și apă caldă SA „Termoelectrica" a mărit temperatura din calorifere, comunică Sputnik Moldova cu referire la serviciul de presă al companiei.

lei, леи - Sputnik Moldova
Salariul minim în Moldova: cum să supraviețuiești cu 1000 de lei

„La începutul lunii ianuarie, alimentarea cu agent termic a constituit peste 440 gigacalorii pe oră. Acest indice reprezintă norma pentru perioada dată. În zilele geroase de 7 — 9 ianuarie livrarea a crescut până la 557 gigacalorii", au spus responsabilii de la „Termoelectrica", subliniind că, de la începutul sezonului de încălzire, acesta este un indice-record.

„Totodată, oamenii își reglează singuri temperaturile în blocurile de locuit", au adăugat aceștia.

În septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova a majorat tariful la căldură cu 8,2%, costul ajungând până la 1068,22lei (49,91 dolari) pentru o gigacalorie. Ceea ce înseamnă că factura pentru agentul pe luna ianuarie le va provoca palpitații unor consumatori.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0